SASTANAK POVODOM USAGLAŠAVANJA ZAJEDNIČKIH ODLUKA I MJERA NA NIVOU LOKALNIH ZAJEDNICA

0
501

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš bio je juče domaćin sastanka na kojem su sa načelnicima Čelinca Vladom Gligorićem, Srpca Mlađanom Dragosavljevićem i Laktaša Miroslavom Bojićem, te gradonačelnikom Dervente Miloradom Simićem usaglašavane mjere koje bi trebale biti na snazi ako Republički štab za vanredne situacije donese odluku da nakon 15. aprila o radu ugostiteljskih objekata odlučuju lokalne zajednice u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Iz opštine Prnjavor saopšteno je da je usaglašeno da će ovakvi sastanci biti redovno održavani i u narednom periodu s ciljem donošenja što efikasnijih odluka i mjera za dobrobit svih stanovnika opštine ili grada.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas do 15. aprila ugostiteljskim objektima za ishranu i piće ograničeno je radno vrijeme od 6.00 do 22.00 časa uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od danas je dozvoljen rad i fitnes centrima.

Na području opštine Prnjavor od početka pandemije registrovano je 1.127 osoba zaraženih virusom korona, dok je 81 preminula.

/SRNA/

PODIJELI