Prnjavor – URUČENA PRIZNANJA ZASLUŽNIM POJEDINCIMA I USTANOVAMA

0
1778

 

Skupština opštine Prnjavor održala je povodom 24. marta – Dana opštine svečanu sjednicu na kojoj su uručena priznanja ustanovama i pojedincima za poseban doprinos razvoju lokalne zajednice.
Povelja zaslužnog građanina sa zlatnim grbom opštine za postignute rezultate i zalaganje od interesa za opštu i širu zajednicu pripala je privredniku Dragi Malinoviću, vlasniku preduzeća “Komerc Mali” koji je vlastitim sredstvima izgradio novi objekat Osnovne škole “Branko Ćopić”.

Cvijeti Vrhovac iz Prnjavora uručena je Povelja opštine sa srebrnim grbom za značajne rezultate postignute u oblasti privrede.

“Ovo je lijep gest opštinske vlasti da se sjete i nas u maloj privredi, što će nam sigurno predstavljati podstrek za dalji rad”, rekla je Vrhovčeva.

Pohvale su, između ostalih, dobili Pravoslavna crkvena opština Velika Ilova, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Prnjavor, Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Neven”, Moto-klub “Prnjavor 07”.

Na prijedlog načelnika opštine Siniše Gatarića dodijeljeno je još šest plaketa.

IMG_3849IMG_3819IMG_3820

Predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović kaže da ovako veliki broj dobitnika priznanja govori da u ovoj opštini žive vrijedni i marljivi ljudi.
“Najveća vrijednost opštine Prnjavor je upravo u dobrim ljudima”, istakao je Lukanović.

Na sjednici je prikazan film o rezultatima opštine postignutim u proteklih godinu dana, a priređen je i prigodan program.

Čestitke predstavnicima lokalne vlasti i stanovnicima opštine Prnjavor uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, više ministara u republičkoj Vladi, te predstavnici nekoliko susjednih opština.

Skupština opštine Prnjavor proglasila je 2001. godine 24. mart za Dan opštine, kao sjećanje na taj datum 1992. godine kada su jedinice opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i spriječile prodor neprijateljskih snaga iz pravca Dervente prema Prnjavoru i banjalučkoj regiji./srna/

PODIJELI