LŠ: Goleada u Mančesteru i Sportingu, kiks PSŽ-a i nula Atletika

0
368

 

Jedna takva bila je u Mančesteru, gdje je Siti pobijedio Lajpcig sa 6:3. Ovo je ono zbog čeka publika plaća kartu da sjedi na tribinama i uživa u majstorijama igrača.

Veliki broj golova, možda ne ovoliki se očekivao na “Etihadu”, s obzirom na to da obe ekipe gaje ultraofanzivan stil fudbala.

Zanimljivo golove za tim Pepa Gvardiole postiglo je šest različitih igrača – Nejatan Ake, potom je Nordi Mukiele zatresao sopstvenu mrežu, da bi onda redom mrežu gostiju tresli Rijad Marez, DŽek Griliš, Žoao Kanselo i Gabrijel Žesus.

Sva tri pogotka za Lajpcig postigao je fenomenalni Kristofer Nkuku.

PSŽ je bez ikakve dileme stvorio moćan tim, ali očigledno da treba vrijeme da se sve kockice slože. Maurisio Poketino je prvi put na teren zajedno poslao možda i najbolji napadački trio na svijetu, Nejmar – Mesi – Mbape, ali ni to nije bilo dovoljno “svecima” da slave u Belgiji protiv Briža (1:1).

Interesantno je to da niko od njih nije bio strijelac, već je Simona Minjolea savladao Ander Erera. Domaćin je igrao hrabro i otresito, čak je uputio više udaraca ka golu od protivnika, a jedan pokušaj Hansa Vanakena je završio iza leđa Kejlora Navasa.

Ako je Nkuku blistao šta tek reći za Sebastijana Alea, napadača Ajaksa. Fudbaler iz Obale Slonovače je debitovao u Ligi šampiona i prethodnu noć će pamtiti dok je živ. On je u pobjedi “kopljanika” nad Sportinogm u Lisabonu (5:1) postigao četiri pogotka.

Jedini preostali strijelac bio je Stiven Berhujs, dok je jedini gol za šampiona Portugalije bio djelo Paulinja.

Bilo je još interesantnih duela. Liverpul je slavio protiv povratnika u Ligu šampiona, ekipe Milana sa 3:2, iako je poslije prvih 45 minuta dobio sa 1:2.

Real Madrid je u finišu susreta trijumfovao u Italiji protiv Intera sa 1:0, dok su Atletiko Madrid i Porto odigrali bez golova na “Vanda Metropolitanu”.

Liga šampiona, 1. kolo

Srijeda

Bešiktaš – Borusija Dortmund 1:2 (0:2)
Šerif – Šahtjor 2:0 (1:0)
Atletiko Madrid – Porto 0:0
Klub Briž – PSŽ 1:1 (1:1)
Inter – Real Madrid 0:1 (0:0)
Liverpul – Milan 3:2 (1:2)
Mančester s. – Lajpcig 6:3 (3:1)
Sporting – Ajaks 1:5 (1:3)

PODIJELI