Savjeti za dobar jesenji stil svaki dan

0
518

Ove jeseni smeđa boja biće jedan od najvećih modnih trendova. Komade u najrazličitijim nijansama – od svijetlo bež pa do nijansi karamele, konjaka i čokolade možete kombinovati sa leopard uzorkom koji se vraća na velika vrata ove godine.

Karirano za sve prilike

Moć dobre kupovine je odabrati komad koji može da se kombinuje na više načina a da pri tom vaš outfit uvijek izgleda svježe i drugačije.

Ako se pribojavate kako najbolje kombinovati karo komad odjeće , preporuka je bazirati se na jednostavne crne ili bijele komade – sa njima nema greške.

Ukoliko ste svoj garderober prethodno obogatili debljom kariranom košuljom , sad možete da ju nosite kao jaknu.

Stajling dopunite dobrim džinsom i spremne ste za šetnju gradom !

Karirani materijali više nisu asocijacija na opušteni stil . Moda 21. vijeka dopušta vam da dužu kariranu košulju kombinovanu sa kožnim širokim remenom i cipelama odnesete na poslovni sastanak.

Ukoliko ste široke pojaseve prethodnih godina odvojile iz svog garderobera , vrijeme je da ih vratite jer su jedan od trendova ove godine.

foto:// Zara collection

Što šire – to bolje !

Da je modno carstvo jedan začarani krug sa mnoštvom trendova koji se nakon određenog perioda ponovo aktuelizuju , pokazuje i najnoviji trend oversized komada odjeće.

Ako  se odlučite na kupovinu  prevelike košulje ili hlača koje još popularno nazivaju i boyfriend pants , nećete pogriješiti.

Hlače dubokog struka , širokih nogavica i sa prorezom na koljenima bile su hit ’90ih godina a danas ih ponovo nosimo u najrazličitijim kombinacijama.

foto:// Bershka collection

Ukoliko igrate na sigurno , jedan predimenzionirani komad biće sasvim dovoljan . U kombinaciji sa crnom kožnom jaknom i nakitom u zlatnoj boji vaš jesenji outfit biće moderan i zanimljiv.

Želite li izaći iz vaše komfor zone , bijela oversized košulja i hlače iz ’90ih su pun pogodak!

Savjeti za dobar stil svaki dan 

Ako i dalje niste sigurne kako na pravi način kombinovati stare komade i nove trendove , tu je nekoliko savjeta za početnice u svijetu mode.

 

prnjavorlive.info

PODIJELI