Služeni parastosi na Vučijaku i u Šibovskoj

0
327

Služenjem parastosa za 626 poginulih boraca sa područja opštine Prnjavor u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu i polaganjem vijenaca u Spomen – hramu na Vučijaku i kod Spomen – obilježja u Šibovskoj počelo je obilježavanje 24. marta, Dana opštine Prnjavor.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić kaže da je sjećanje na heroje koji su stvorili Republiku Srpsku ljudska i moralna obaveza svih generacija koje danas, zahvaljujući njihovoj žrtvi, žive u miru.

„Njihova hrabrost i junaštvo su nas obavezali da ih trajno pominjemo i čuvamo uspomenu. Sjećanje na ove ljude ne smije nikada da izblijedi“ , poručio je Simić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da lokalna zajednica, ali i Republika Srpska u skladu sa mogućnostima pomažu boračku kategoriju stanovništva.

„ Posmatrano iz ugla pojedinca to možda nije uvijek dovoljno, ali se zato mora pronaći kvalitetno rješenje, a ovo pitanje tretirati kao prioritet“ , naveo je Tomaš.

Danas će u Prnjavoru u povodu Dana opštine biti održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti uručene najviše opštinske nagrade i priznanja pojedincima koji su se istakli u svom radu i doprinosu razvoju lokalne zajednice.

SRNA

PODIJELI