Brazil odigrao za Srbiju: Evo šta sada tačno treba Orlovima da prođu dalje

0
373

Fudbalska reprezentacija Brazila pobijedila je selekciju Švajcarske sa 1:0 u meču 2. kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Poslije ovog meča, situacija je mnogo jasnija kada je riječ o ekipama koje bi mogle da obezbijede prolaz u narednu fazu.

Naime, Srbiji je, i te kako, značio trijumf Južnoamerikanaca nad Švajcarskom, kao direktnom konkurentu Orlova u trećem, posljednjem meču grupne faze. Tako, kalkulacija pred mečeve koji se igraju u petak je jednostavna, Srbiji je potrebna pobjeda bilo kojim rezultatom na Švajcarskom. Jedini uslov jeste da Kamerun ne napravi “čudo” i pobjedi Brazil. Tada će se gledati da razlika pobjeda Srbije protiv Švajcarske i Kameruna protiv Brazila bude barem +2 u korist Orlova. Ipak, realno je očekivati da ekipa koju predvodi selektor Tite, i koja je jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Mundijala neće sebi dozvoliti poraz koji bi predstavljao senzaciju i, ujedno, pokvario atmosferu pred nastavak takmičenja.

00:00/02:01

Da podsjetimo, poslije vođstva od 3:1, u meču sa Kamerunom, fudbalerima Srbije je popustila koncentracija i dozvolili su izjednačenje koje je dovelo u pitanje, i dodatno zakomplikovalo, plasman u narednu fazu. Ipak, pobeda Brazila nad Švajcarskom uticala je da tim selektora Dragana Stojkovića Piksija sada, najvećim delom, ponovo zavisi od sebe. Tako, Srbija u petak kreće po pobjedu nad Švjcarskom u reprizi meča iz Rusije prije četiri godine.

Raspored mečeva 3. kola Grupe G ovog petka: 

Kamerun – Brazil 20 sati

Srbija – Švajcarska 20 sati

PODIJELI