PRNJAVORČANI SE SJETILI GINISA

0
1193

Žitelji Prnjavora obeležili godišnjicu obaranja rekorda. Najveću riblju čorbu od 3.804 kg pravili za prošlo Preobraženje

U organizaciji opštinskih vlasti i Sportskog ribolovačkog društva “Ukrinski cvijet” mnogobrojni Prnjavorčani su, u nedelju poslepodne, degustacijom ribljih specijaliteta i nadmetanjem u sportskom ribolovu, na akumulacionom jezeru Drenova obeležili godišnjicu obaranja Ginisovog rekorda u pripremi riblje čorbe.

Dr Siniša Gatarić, čelni čovek opštine, nije krio zadovoljstvo što Prnjavor još uvek drži rekord od 3.804 kilograma u pravljenju najveće riblje čorbe na svetu, koji je postavio na svoju krsnu slavu Preobraženje Gospodnje 19. avgusta prošle godine.
Uz takozvanu fišijadu, odnosno degustaciju riblje čorbe i ribljih specijaliteta na žaru, na jezeru Drenova upriličeno je i takmičenje u lovu udicom na plovak, uz učešće ekipa iz okolnih opština.

U kategoriji seniorki najbolja ženska ekipa bila je “Ukrina” iz Dervente, a kod muškaraca “Kečiga” iz Brčkog. Ekipa iz Brčkog osvojila je i prelazni pehar 11. ribolovnog kupa – lov udicom na plovak. U takmičenju u pripremi i kuvanju ribljeg kotlića prvo mesto osvojili su Zoran Lipovac i Miroslav Nemud iz prnjavorskog sela Okolica, kojima je pripao i prelazni pehar u obaranju Ginisovog rekorda u pravljenju riblje čorbe.

TURIZAM

– Obeležavanjem ove godišnjice želimo da napravimo manifestaciju koja će promovisati kapacitete koje ima Prnjavor, a jedan od njih je i jezero Drenova – istakao je načelnik Gatarić. – Naša opština ima potencijale i u turizmu, ali i u proizvodnji ribe. Sigurno da će vreme pred nama pokazati koliko je obaranje Ginisovog rekorda bio značajan poduhvat. N.Đurić – Večernje novosti

PODIJELI