PRNJAVOR: Do kraja godine novi objekat kina „Slavica“

0
336

Prnjavor bi do kraja ove godine trebao dobiti savremeni objekat u kojem će biti smješteno kino „Slavica“ , nekadašnji simbol grada i omiljeno mjesto za okupljanje Prnjavorčana, rekao je novinarima gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Tomaš je danas prilikom posjete gradilištu kina istakao da se obnavljanjem starih i izgradnjom novih objekata postepeno vraća stari sjaj ovog dijela grada.

„Vrijednost građevinskih radova koji su počeli sredinom maja iznosi 923.000 KM, a naše domaće preduzeće ‘Gradip’, kao izvođač radova, ima rok od 240 radih dana za završetak ovih poslova. Trenutno radovi se odvijaju mnogo bržom dinamikom od predviđene zbog čega vjerujem da će Prnjavor već krajem godine dobiti novo kino“, pojasnio je on.

I vođa gradilišta firme „Gradip“ Milan Samardžić očekuje da bi objekat trebao biti završen do kraja godine. On je napomenuo da su u toku radovi na armirano – betonskoj konstukciji objekta.

Ranije je u ovom dijelu Prnjavora saniran objekat nekadašnjeg Vojnog odsjeka, danas Zavičajnog muzeja, a postavljen je i rekonstruisani kandelaber, stub sa pet lampi, jedan od prepoznatljivih gradskih simbola. U toku su radovi i na rekonstrukciji objekta stare zgrade Gradske uprave, izgrađene 1910. godine, za šta će biti izdvojeno 403.533 KM. Predviđena je potpuna rekonstrukcija krova, stolarije i fasade.

 

PODIJELI