POTEZ GRADSKIH VLASTI U PRNJAVORU ZA SVAKU POHVALU: Supruga poginulog borca i njena nepokretna kćerka uskoro dobijaju siguran krov nad glavom (FOTO)

0
64
ПРЊАВОР, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Породицу Вујасиновић данас је посјетио и градоначелник Прњавора Дарко Томаш.

ПРЊАВОР, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Породицу Вујасиновић данас је посјетио и градоначелник Прњавора Дарко Томаш.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Perica Đumić izjavio je novinarima da je inicijativu za postavljanje demit fasade na porodičnu kuću Vujasinovića pokrenuo Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca Prnjavor predvođen Sašom Živkovićem.

On je rekao da je Boračka organizacija prihvatila ovu inicijativu i uputila zahtjev kabinetu gradonačelnika Darka Tomaša za finansijska sredstva u iznosu od oko 4.700 KM za nabavku građevinskog materijala.

Vrlo brzo smo od gradonačelnika dobili pozitivan odgovor, a nakon što je novac uplaćen na račun naše organizacije kupili smo potrebni građevinski materija – naveo je Ćumić.

On je rekao da se u ovu akciju uključio i veliki broj ljudi iz svih dijelova grada koji radove izvode bez ikakve finansijske nadoknade.

Prema njegovim riječima, fasada bi, ukoliko dozvole vremenski uslovi, mogla da bude postavljena već u drugoj polovini septembra.

FOTO: SRNA

Od pogibije supruga Ranka na ozrenskom ratištu u maju 1995. godine, Gospana živi u domaćinstvu u Donjim Vijačanima sa kćerkom Svjetlanom koja je bolesna i za čije liječenje svaki mjesec izdvaja oko 200 KM.

– Svjetlana ima paralizu. Živimo od skromne invalidnine i socijalne pomoći. Teško je i svaka pomoć nam mnogo znači, a u kući će nam, kada fasada bude postavljena, biti mnogo toplije – rekla je Vujasinovićeva, te zahvalila svim plemenitim ljudima koji učestvuju u ovom projektu.

Porodicu Vujasinović danas je posjetio gradonačelnik Darko Tomaš.

Tomaš je rekao da grad Prnjavor ima odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom, što se ogleda i u izdvajanju znatnih finansijskih sredstava za njihov rad.

– Oni sredstva koriste, prije svega, za pomoć ljudima na terenu. Uvijek prepoznaju prave potrebe i ljude kojima je neophodna pomoć. Razumjeli smo situaciju porodice Vujasinović, izdvojili smo oko 4.700 KM i danas smo ovdje da se uvjerimo da će radovi biti završeni za nekoliko dana na zadovoljstvo i porodice i svih nas  rekao je Tomaš.

(Srna)

PODIJELI