Prnjavorčani nastupali u Kolarcu

0
1295

Pjevačka grupa SKPD „Prosvjeta“, tamburaški orkestar GKUD „Pronija“, operska pjevačica Ivana Milinčić i izvorna grupa „Štrbački zvuci“ predstavili su se sinoć u prepunoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu. Prnjavorčani su se publici predstavili u okviru prezentacije opštine Prnjavor na svečanoj akademiji, kojom se obilježava 100 godina od stradanja srpskog naroda. Nastup izvođača iz Prnjavora održan je pod pokroviteljstvom načelnika opštine Prnjavor dr Siniše Gatarića, a na svečanoj akademiji u Kolarcu nastupala je i etno grupa „Trag“ iz Banja Luke. Načelniku Gatariću uručeno je  priznanje Zlatne gusle.

“Ovo je bila jedinstvena prilika da uživamo u kulturnom programu koji je predstavljen, a priznanje koje sam dobio večeras obavezuje me da se i u narednom periodu borim da naša kultura bude kvalitetno prezentovana. Sve izvedbe dokazale su u Kolarcu da Prnajvor ima šta da pokaže i čime da se ponosi” poručio je Gatarić.

Prnjavorčani koji žive u Beogradu već duži niz godina veoma emotivno su doživjeli predstavljanje prnjavorskih umjetnika, a mnogima od prisutnih u publici ovo je bila jedinstvena prilika da evociraju uspomene iz mladosti. Među njima je i Predrag Milinčić, rodom iz Smrtića koji u Beogradu živi 25 godina.

“Ja se zaista zahvaljujem načelniku Gatariću i opštini Prnjavor na ovakvom jednom događaju koji nas sve vraća u neke srećnije dane i dane našeg djetinjstva. Odličan nastup

naših pjevačkih grupa i orkestra ostavio je zaista veliki utisak” poručio je Milinčić.

FOTO GALERIJA:

U kultnom prostoru Beograda, u Kolarcu, armija umjetnika predstavila je sinoć Prnjavor u bojama i tonovima u kojima su svi prisutni uživali, a umjetničkim izrazom dali su veliki doprinos svojoj tradiciji i kulturi. Ovo je treća godina za redom da se manifestacija Dan Prnjavora održava u Beogradu./prnjavorlive.info/.

PODIJELI