“Kuke dobrote”: Pozivaju Banjalučane da budu humani

0
1322

Priča o “kukama dobrote” bukvalno je zapalila region. Iako je ta humanitarna akcija u Beogradu, pokrenuta tek prije desetak dana broj onih koji na “kuke dobrote” kače čistu odjeću i hranu iz časa u čas, nezaustavljivo raste.

Iza akcije stoji mlada novinarka iz Beograda Ljiljana Orlić.  Nedavno je, priča ,vidjela okačene namirnice i odjeću ispod Brankovog mosta, koje je za beskućnike tu ostavila, jedna djevojka iz Portugalije. Odmah se latila posla, okupila prijatelje i za početak svojeručno postavila nekoliko kuka po Beogradu.

“Napravili smo Fejsbuk stranicu i počeli da tražimo ljude po cijeloj Srbiji koji će postavljati iste te kuke., Akcija  postaje sve veća što nas raduje. Danas očekujemo prve kuke i u Novom Sadu i u Nišu i Kragujevcu”, rekla je Ljiljana Orlić.

Za kratko vrijeme uz mladu novinarku na Fejsbuk grupi stalo je skoro tri hiljade ljudi. Posebno ih je obradovala vijest da su prve kuke osvanule i u Banjaluci.

Prva kuka dobrote u Republici Srpskoj postavljena je u banjalučkom naselju Obilićevo u ulici Braće Jugovića broj 48. Pokretači ove akcije iz Beograda pozivaju Banjalučane da budu jednako humani kao oni i da naprave više ovakvih kuka dobrote.

Banjalučane sa kojima smo razgovarali oduševila je humanitarna  novina u gradu. Bilo bi lijepo, kažu, da primjer stanovnika Obilićeva slijede i drugi širom Srpske.

atv

PODIJELI