Urušen most zaustavio saobraćaj prema Prisojima – ako kiša ne prestane, voda će ući u prigradska naselja

0
1808

Šef Odsjeka civilne zaštite opštine Prnjavor, Milenko Milivojac, obavještava javnost da je Optinski štab za vanredne situacije u stalnoj pripravnosti i preduzima sve potrebne mjere odbrane od poplava u ugroženim područijima.

Saobraćaj na relaciji Prisoji-Kulaši je prekinut uslijed urušavanja montažnog mosta na rijeci Ukrini, a na rijekama Vijaci, Ilovi i Lišnji, na određenim mjestima je došlo do izlivanja vode iz korita. Stanje u naselju kod starog mosta na Vijaci za sada je stabilno, gdje se intervenisalo sa dva kamiona pijeska, a ukoliko ne dođe do smanjenja padavina u narednih enkoliko časova, moguće su poplave u naselju Ratkovac, Omladinsko naselje, te ulicama Banjalučka i Živojina Preradovića. Od strane Komunalnog preduzeća Vodovod Prnjavor, svakih pet časova pristižu izvještaji o stanju vodostaja jezera Drenova, koji je za sada u granicama normale.

Direktorima osnovnih i srednjih škola preloženo je da djecu koja putuju u škole preko rijeka i većih potoka ranije puste kućama, navodi se u saopštenju za javnost Opštinskog štaba za vanredne situacije Prnjavor. /R.P./

PODIJELI