Prnjavor – elektrosnabdijevanje- OTKLONJENI PROBLEMI NA DALEKOVODIMA KOJIN HAN I HRVAĆANI

0
2107

 

Direktor preduzeća “Elektrokrajina” Seka Kuzmanović rekla je nakon sastanka sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem da su sanirani problemi na dalekovodima Kojin Han i Hrvaćani koji su u proteklih nekoliko dana izazvali višečasovne prekide u snabdijevanju strujom potrošača u ovom dijelu opštine Prnjavor.
Kuzmanovićeva kaže da nije isključena mogućnost ponovnih kvarova, ali da će nadležna distribucija pravovremeno reagovati na svaku dojavu o eventualnim prekidima u isporuci struje.

“Znamo da problema ima i na drugim dalekovodima na području ove opštine, kao što su Vijačani i Stara Šibovska. Mreža je stara, nismo stigli još sve rekonstruisati, jer je to veoma skup postupak koji se realizuje dio po dio” , rekla je ona.

Kuzmanovićeva je istakla da “Elektrokrajina” nastoji da kvalitet snabdijevanja kupaca bude dobar i najavila velike radove na sanaciji dalekovoda i niskonaponske mreže u Republici Srpskoj u naredne tri godine.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je predstavnicima “Elektrokrajine” i “Elektroprenosa BiH” na današnjem sastanku prenio stav stanovnika ove krajiške opštine da je snabdijevanje strujom loše.

“U planu `Elektrokrajine` je da do kraja godine dalekovodi Stara Šibovska i Vijačani budu sanirani. Opština Prnjavor, iako nema direktnu nadležnost, zainteresovana je da se riješe problemi građana”, rekao je Tomaš.

Sastanku u Prnjavoru prisustvovao je i izvršni direktor “Elektroprenosa BiH” Cvjetko Žepinić./Srna/

PODIJELI