Trovanje Skripaljevih u interesu britanske Vlade?

0
776

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da bi trovanje dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja moglo da ide na ruku britanskoj Vladi jer bi to odvratilo pažnju sa problema oko “Bregzita”.

“Ovo bi moglo da bude u interesu britanske Vlade, koja se našla u neprijatnoj situaciji jer nije ispunila obećanja glasačima u vezi sa uslovima ‘Bregzita’“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.

Lavrov je, takođe, ukazao da bi trovanje Skripaljevih moglo da bude u interesu britanskih specijalnih snaga koje su poznate po svojim sposobnostima da djeluju “uz dozvolu za ubistvo”.

“Može da se navede čitav niz razloga i nijedan se ne može odbaciti”, rekao je Lavrov.

Britanija je saopštila da je “velika vjerovatnoća” da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom 4. marta, a koji je razvijen u SSSR-u. Rusija je odbacila svaku umiješanost.

Lavrov je istakao da “ozbiljni eksperti” i lideri niza zemalja sumnjanjju u britansku verziju slučaja.

“Mislim da Britanija neće moći da izbjegne da odgovori na ta pitanja. Više je nego očigledno da su naše britanske kolege izgubile osjećaj za realnost”, rekao je on.

Lavrov je dodao da britanske vlasti još nisu dozvolile pristup, kako je rekao, “našim građanima”, i da se situacija nije promijenila i pored činjenice da se popravilo zdravstveno stanje Julije Skripalj.

On je izrazio nadu da će se popraviti i stanje Sergeja Skripalja. Lavrov je odbacio tvrdnje da je napad bio “sofisticiran”, jer da jeste, žrtve bi bile mrtve na licu mjesta.

“Sofisticirani napadi obično se završavaju trenutnom smrću”, rekao je on.

(Srna)

PODIJELI