Otvoren međuopštinski kamp Crvenog krsta “Tovladić 2014. – učestvuju i Prnjavorčani

0
1500

U naselju Tovladić kod Kotor Varoša otvoren je 10. Međuopštinski kamp mladih Crvenog krsta “Tovladić 2014”, koji je okupio 67 kampera iz Prnjavora, Kneževa i Kotor Varoša.
U prisustvu kampera i brojnih gostiju ovu manifestaciju je sinoć svečano otvorio Marko Zeljković, zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš. 

On je istakao da će znanja stečena u ovom kampu pomoći mladima da još bolje rade u svojim sredinama, naročito u školskoj organizaciji Crvenog krsta, dajući svoj doprinos na ukupnom jačanju zajednice. 

Ovogodišnji kamp ima za cilj da kroz organizovanje škole podmlatka i omladine Crvenog krsta obuhvati veći broj djece – polaznika sa područja Prnjavora, Kotor-Varoša i Kneževa. 

U narednih deset dana trajanja kampa mladi crvenokrstaši će sticati znanja putem niza kurseva, i to: pružanja prve pomoći, realistički prikaz povreda i oboljenja, upoznavanje sa vrijednostima pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i animacija. 

Radionice i kurseve će voditi iskusni prosvjetni radnici i instruktori iz reda omladine Crvenog krsta, koji su svoja znanja stekli na brojnim kampovima u zemljama oktruženja. 

Upravnik kampa je Zdravko Kozarević, predsjednik opštinske organizacije Crvenog krsta Prnjavor. On je rekao Srni da će, osim navedenih kurseva, biti organizovane i kreativne radionice i popodnevna predavanja, koja će biti izuzetno korisna za sve učesnike. 

Ovaj kamp je nastao kao stalna težnja opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor-Varoš da obezbijedi prostor na kojem će mladi crvenokrstaši moći sticati nova znanja i vještine, učiti se humanosti i solidarnosti. 

Od prvog kampa organizovanog u avgustu 2004. godine, kada su u Tovladiću boravili mladi iz Italije, Francuske, Španije, Norveške, Makedonije i BiH, pa sve do ovogodiošnjeg izdanja kampa, kroz ovaj prostor je prošlo više od hiljadu učesnika.  /srna/

PODIJELI