DRAŽEN PETROVIĆ U EVROPSKOJ TENISKOJ ELITI (FOTO)

0
1099

Načelnik opštine Prnjavor , Darko Tomaš, upriličio je danas prijem za najboljeg mladog tenisera u BiH u kategoriji do 16 godina, Dražena Petrovića, koji je ušao među osam najboljih tenisera u Evropi. Godine treninga, truda i odricanja mladom Prnjavorčaninu Draženu Petroviću donijele su veliki uspjeh i sedmo mjesto među osam najboljih.

Petrović je ove godine osvojio dva prva mjesta na Tenisu Evrope u Zenici i Veli Lošinju, a igrao je finale  prve kategorije u Barseloni, Sarajevu i Čakovcu. Kaže da mu je ovo najbolja sezona u životu, ali i da se priprema za novu sezonu.

-Treniram u Banjaluci, pripreme i treninzi za novu sezonu su uveliko u toku pošto već u januaru imam nove turnire. Osjećam se kao da sam tek sada počeo da treniram i da radim ozbiljno,a spreman sam da napredujem još više, kaže Petrović.

Petrović treninge obavlja u Banjaluci sa svojim glavnim trenerom Bojanom Mičićem, kondicionim trenerom Radom Račićem, a mentor mu je legendarni teniski trener Nikola Pilić, kod koga planira da ide desetak dana u Hrvatsku na treninge.

Dražen naglašava da bez podrške roditelja i opštine Prnjavor ne bi postigao ovakav uspjeh te je načelniku Tomašu uručio zahvalnicu.

-Iskoristio bi današnji prijem da se zahvalim na podršci Ministarstvu porodice, omladine i sporta, predsjedniku Republike Srpske, kao i načelniku opštine Prnjavor, Darku Tomašu, koji su pomogli da odem na turnire i ostvarim svoje najbolje rezultate, rekao je Petrović.

Načelnik Tomaš čestitao je Draženu Petroviću na svim njegovim uspjesima i naglasio da on dolazi iz izuzetno nadarene i vrijedne sportske porodice, s obzirom da je i njegov otac Željko Petrović na Olimpijskim igrama 2000.godine u Sidneju bio maratonac i predstavnik BiH.

-Posebno bih pohvalio njegov entuzijazam i predanost treninzima koji i jesu doveli do ovih rezultata. O Draženu govore njegovi rezultati, ali treba napomenuti i da je odličan učenik. Njegovi rezultati su vrhunski, a posebno mi je drago da je on jedini teniser iz Republike Srpske u svim starosnim kategorijama koji je završio među najboljih osam u Evropi, on je trenutno sedmi na kraju 2018. i ja sam uvjeren da će takvi rezultati biti prepoznati širom Republike Srpske i BiH, rekao je Tomaš.

Načelnik Tomaš ja naglasio da će on i lokalna uprava uvijek stajati iza mladih i uspješnih Prnjavorčana, koji su najbolji predstavnici naše lokalne zajednice.

(prnjavorlive.info/Jovana Tošić)

PODIJELI