”Večernje novosti”-Fotelje posvađale saveznike

0
735

Bura i razmirice u prnjavorskom parlamentu među vladajućom koalicijom. Ljuto zavađeni na testu lojalnosti na današnjoj sednici SO.

LOJALNOST koalicionih partnera u Prnjavoru prema vladajućem SNSD i njegovim kadrovima, načelniku Darku Tomašu i predsedniku SO Željku Simiću, naći će se na ozbiljnom ispitu na za danas zakanoj sednici lokalnog parlamenta. Poslednje skupštinsko zasedanje prekinuto je u prošli četvrtak, pre nego što je i započeto, usled teških razmirica među ljuto zavađenim saveznicima – NDP i “Kluba odbornika 5”.

“Novosti” saznaju da je bitka za fotelju potpredsednika SO ključni razlog trvenja. U njoj se već dve godine od početka mandata nalazi NDP-ov odbornik i predsednik Miro Šikarac. Međutim, isto toliko vremena na tu poziciju otvoreno i uporno “namiguje” i Slaviša Milinčić Sipa, dojučerašnji Šikarčev partijac, a sada nezavisni odbornik u “petici”, čiju podršku uživa.

Tako se SNSD našao pred više nego ozboljnom dilemom da li i dalje podržati NDP sa dva odbornika, koji je nedavnim Čavićevim pristupom učvrstio pozicije i na republičkom nivou, ili da udovolji apetitima kluba “petice” sa isto toliko odbornika.

Razmirice su dosegle vrhunac na poslednjoj neodržanoj sednici SO kada su iz “petice” dizanje ruku uslovili smenom Šikarca i, navodno, obećanim ustoličenjem Milinčića.

– Nemamo vremena za odlaganje za usvajanje ključnih dokumenata, pa sam za ponedeljak zakazao sednicu. Moguće je da će doći do redefinisanja odnosa među našom vladajućom koalicijom, ali sam uveren da imamo potrebnu većinu za donošenje rebalansa, nacrta budžeta i drugih ključnih odluka – rekao je juče za “Novosti” Željko Simić, predsednik SO.

Miro Šikarac / Slaviša Milinčić

BEZ UCENE

NEĆEMO dozvoliti bilo kakvo neslaganje ili iskakanje kada je reč o donošenju tako važnih odluka kao što su, recimo, rebalans i nacrt budžeta. Unutar SNSD nema problema, ali očito oni su unutar naših koalicionih partnera. To nećemo tolerisati, pa poručujem svima koji nas ne budu sledili, ili nas budu ucenjivali, da ćemo im se zahvaliti na saradnji – najavljuje Darko Tomaš, načelnik opštine i predsednik prnjavorskog SNSD.

N. ĐURIĆ – Večernje novosti

PODIJELI