Od sljedeće akademske godine stručna praksa od treće godine studija

0
589

Banjalučki Ekonomski fakultet i Udruženje ekonomista “SVOT” potpisali su Sporazum o saradnji. Sporazum će, između ostalog, od naredne akademske godine omogućiti uvođenje stručne prakse od treće godine studija.

Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista SVOT naglasio je da je kvalitet studenata koji dolaze sa državnih fakulteta, pogotovo Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, na zavidnom nivou, ali ono što nedostaje u njihovom školovanju je praksa.

-Iskoristivost tih mladih ljudi koji dođu u preduzeće, odnosno realni sektor, zavisi od njihovog angažmana i volje za radom i učenjem. Samim tim, uz teoretsko znanje, oni će steći i znanje u praktičnom radu – rekao je Grabovac.

Saša Petković, prorektor za nastavu na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci istakao je da su nakon godinu dana implementacije uvođenja obavezne stručne prakse, stigle veoma pozitivne informacije sa tržišta rada i kompanija u kojima su naši svršeni studenti našli zaposlenje.

– U toku same prakse određeni broj kompanija je već zaposlio naše studente, što je fenomenalan rezultat – istakao je Petković.

PODIJELI