Uhapšeni u akciji “City” predati tužilaštvu

0
814

Uhapšene osobe u akciji “City” dovedene su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, javljaju federalni mediji. Osumnjičene su za podvođenje, dilanje droge i oružja.

Policija je juče uhapsila Ramela Jusufija, vlasnika pekare na Aneksu, policajca Fahrudina Hajdarpašića, Alena Krtičića, Emira Šušića i Nejru Jusufović.

Jusufi se tereti da je od polovine 2017. organizovao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga.

Istovremeno, sumnjiči se i za trgovinu narkoticima.

Policajac je osumnjičen da je zloupotrebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile pri činjenju krivičnih dela.

“Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS petero osumnjičenih je predato u nadležnost Tužilaštva KS, a zbog krivičnih djela navođenja na prostituciju, nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja, dok se policijski službenik MUP-a KS sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja. Osumnjičeni će u nadležnosti tužilaštva biti zadržani 24 sata. U tom zakonskom roku tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor”, izjavila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

(klix.ba)

PODIJELI