Prnjavor: Preminula Ljubinka Rapić, predsjednica Kola srpskih sestara

0
1091
Dugogodišnja predsjednica Kola srpskih sestara Ljubinka Rapić preminula je danas nakon kraće i teške bolesti.
Ljubinka Rapić, djevojački Savković, rođena je dana 14.10.1949. godine u Prnjavoru, gdje je završila osnovno obrazovanje i gimnaziju. Više obrazovanje stekla je na Višoj Pedagoškoj školi u Banjoj Luci, na grupi fizička kultura. Diplomirala je 30. 09. 1970. godine i stekla zvanje nastavnik fizičke kulture.

U osnovnom obrazovanju (osnovna škola „Pali borci“ u Štrpcima i osnovnoj školi „9. maj“ Prnjavor) radila je sve do 21. 10. 1980. godine kada je, na Univerzitetu u Sarajevu, završila Fakultet za fizičku kulturu i stekla visoku stručnu spremu u zvanju profesor za fizičku kulturu.

Po završetku fakulteta, radila je u Gimnaziju kao redovni profesor, gdje je ostala do kraja radnog vijeka, odnosno do 16. 09. 2010. godine kada je penzionisana.

Za svoj rad i doprinos u razvoju sporta i fizičke kulture dana 1985. godine dobila je priznanje od Saveza organizacija za fizičku kulturu opštine Prnjavor.

Profesorica Rapić je u svojoj dugogodišnjoj profesorskoj i pedagoškoj karijeri obrazovala i izvela stotine mladih genercija i bila među omiljenim nastavnicima svojih učenika.

Međutim, njen društveno korisni rad nije počivao samo na tome. U vrijeme kada je na ovim prostorima bjesnio rat, postala je članica Dobrotvornog društva Kolo srpskih sestara i to od njegovog osnivanja 1992. godine, a za predsjednicu Kola izabrana je 1997. godine i od tada tu dužnost obavlja volonterski sve do danas.

Iza gospođe Rapić je punih 27 godina nesebičnog i predanog humanitarnog rada u ovom Dobrotvornom društvu, na čijem je čelu bila preko dvije decenije.

Vrijeme i mjesto sahrane Ljubinke Rapić biće naknadno saopšteni. TVK3

PODIJELI