Više od 500 pripadnika policije darovaće krv u naredna dva dana

0
574

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje će sutra i u srijedu, 31. jula, krv darivati više od 500 pripadnika MUP-a Srpske, na području svih policijskih uprava.

Izjave za novinare planirane su sutra u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci u 9.30 časova, najavljeno je iz MUP-a.

Pripadnici Policijske uprave /PU/ Doboj će sutra i u srijedu, 31. jula, drugi put ove godine darivati krv na Odjeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju.

U 8.00 časova, kada su predviđene i izjave za novinare, prvi darovaoci krvi biće rukovodioci PU i organizacionih jedinica, nakon čega će im se pridružiti i policijski službenici sa područja opština koje operativno pokriva PU Doboj. Na akciju će se odazvati 60 davalaca krvi, saopšteno je iz PU Doboj.

U Trebinju policijski službenici će darivati krv sutra u prostorijama Odjeljenja za transfuziju krvi Opšte bolnice Trebinje u 8.00 časova. Izjavu za novinare daće policijski službenik Dragan Dobranić u 10.00 časova ispred prostorija Odjeljenja za transfuziju krvi Trebinje.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Nevesinju biti održana u srijedu, 31. jula, u 9.00 časova, saopšteno je iz PU Trebinje.

Pripadnici PU Istočno Sarajevo sutra će dobrovoljno dati krv u Odjeljenju za transfuziju krvi u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Akcija je planirana od 8.00 do 14.00 časova, a biće nastavljena i u srijedu, 31. jula, u istom terminu, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo i najavljeni da su izjave za novinare planirane sutra u 12.00 časova ispred Kliničkog centra Kasindo.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina sutra će dati krv za potrebe Zavoda za transfuziju Republike Srpske. Akcija će početi u 8.00 časova u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu, a izjave za medije planirane su u 9.30 časova, najavljeno je iz bijeljinske PU.

Policijski službenici PU Gradiška sutra će darivati krv u 8.00 časova u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Gradiška – Zavod za transfuzijsku medicinu, a izjava za novinare planirana je u 9.00 časova u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Policijski službenici PU Gradiška dobrovoljno će darivati krv onima kojima je najpotrebnije, pokazujući na taj način humani aspekt policijske profesije”, saopšteno je iz ove uprave.

(Srna)

PODIJELI