PDP SLAVI ROĐENDAN – Ivanić: Ostali smo vjerni ideji moderne i snažne Srpske

0
477

Počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić ocijenio je da se u prethodnih 20 godina mijenjao svijet i političke okolnosti, a da je ideja na kojoj je PDP stvoren ostala ista – moderna, snažna, prosperitetna i otvorena Republika Srpska.

Ivanić je naveo da je PDP prošao mnoge turbulentne periode i prešao dug put – od vanparlamentarne opozicije, vlasti na različitim nivoima do parlamentarne opozicije.

– Preživjeli smo smjene i intervencije visokih predstavnika, montirane sudske procese i hapšenja, ali nikada nismo odustali od vrijednosti koji su nam putokaz od osnivanja – naveo je Ivanić povodom 20 godina od osnivanja PDP.

Ivanić je dodao da je on lider koji je nakon pobjede na izborima odlučio da se povuče sa čela stranke, saopšteno je iz PDP.

– PDP sam stvorio, sa saradnicima izgrađivao, ali odluka da se 2015. godine povučem sa čela partije je bila jednostavna iz jednog razloga – znao sam da je PDP snažna partija koju ostavljam u sigurnim rukama. Branislav Borenović je u prethodne četiri godine transformisao stranku, napravio uspješnu kombinaciju iskustva i mladalačke energije i ne mogu biti više ponosan nego što jesam na sve što je PDP danas – ocijenio je Ivanić.

PDP je osnovan 26. septembra 1999. godine, a 20 godina od osnivanja partije biće obilježeno 28. septembra u Banjaluci kada će biti održan i stranački izborni Sabor.

(Srna)

PODIJELI