Kestenijada u dječijem vrtiću “Naša radost” Prnjavor

0
1217

U dvorištu dječijeg vrtića Naša radost u Prnjavoru, danas je održana jesenja svečanost “Kestenijada”, a djeca su za ovu priliku Izradili maske sa motivima kestena i naučili nove pjesmice koje su recitovali i pjevali roditeljima.

Lijepo vrijeme omogućilo je da pečenje kestena i druženje djece, roditelja i svih zaposlenih u vrtiću protekne u odličnoj atmosferi. Ispečeno je preko 25 kilograma kestenja, čiji se miris širio daleko izvan dvorišta ove predškolske vaspitno obrazovne ustanove.

Igra i pjesma, kao i prigodna zakuska, obilježili su tako kestenijadu, koja je ove godine organizovana u sklopu Dječije nedjelje, čime je i vrtić dao svoj doprinos u promovisanju pravih vrijednosti kao što je porodica.

Mališani su druženje upotpunili likovnim radovima na temu “Moja sedmica, moja godina”, sloganom ovogodišnje sedmice djeteta, a najbolji radovi su i nagrađeni.

Djeca su ovom prilikom nosila i kostime sa motivima kestena, na kojima su bila ispisana dječija prava i obaveze.

Kestenijada u dječijem vrtiću “Naša radost” u Prnjavoru prerasta u tradiciju, a ovakve manifestacije mogu služiti na ponos Prnjavoru, gradu kome je drugo ime Kestengrad. Marijan P. /prnjavorlive.info/

PODIJELI