Liga šampiona: Debakl Zvezde, Bajern držao čas fudbala na “Marakani”

0
581

Fudbaleri Crvene zvezde proveli su se kao bosi po trnju u petom kolu Lige šampiona, pošto su kod kuće izgubili od Bajerna rezultatom 0:6.


Bavarci su večeras držali čas fudbala na “Marakani”, radili šta su željeli, a da domaćin na golu nije imao raspoloženog Milana Borjana, poraz je mogao da bude još ubjedljiviji. I ovako, ovo je najteži domaći evropski neuspjeh Crvene zvezde u istoriji.

“Crveno-bijelima” kao jedina utjeha ostaje rezultat iz Londona, gdje je Totenhem, nakon 0:2, preokrenuo protiv Olimpijakosa (4:2). To znači da ih pobjeda ili remi u Pireju, u završnoj, šestoj rundi, ostavljaju na međunarodnoj sceni, u Ligi Evrope.

Njemački gigant od prvog sekunda je krenuo da kidiše. I, pravo je čudo da je nakon prvih 45 na semaforu pisalo samo 0:1, zahvaljujući pogotku Leona Gorecke. Jer, Bajern je dominirao u svim segmentima, potpuno nadigrao četu Vladana Milojevića, koja gotovo da nije “prešla centar”.

U uvodnim minutama nastavka srpski prvak je djelovao bolje, odlučnije, organizovanije. Kreirao je nekoliko solidnih napada i, činilo se tada, da je došao do daha. No, to je bila optička varka.

Na scenu je tada stupio Robert Levandovski. Poljak je prvo iz diskutabilno dosuđenog penala povisio na 0:2, a zatim “rafalom” ekspresno podigao prednost na pet golova viška. Tačku na i stavio je Korentin Toliso.

Posljednje, šesto kolo grupne faze igra se 11. decembra.

PODIJELI