NAMJEŠTAJ SVJETSKOG KVALITETA Prnjavorski “Standard” povećava proizvodnju i otvara NOVA RADNA MJESTA

0
1176

Fabrika namještaja „Standard“ u Prnjavoru, koja je nakon privatizacije prije 16 godina postala uzoran kolektiv sa modernom tehnologijom i proizvodnom paletom u skladu sa evropskim i svjetskim standardima kvaliteta, u 2020. godini planira povećanje obima proizvodnje za 30 odsto.

To je na konferenciji za medije u Prnjavoru kazao Edin Dacić, predsjednik Upravnog odbora Fabrike namještaja „Standard“.

On je naglasio da je ovo povećanje realno, jer su za to stvoreni tehnološki uslovi, obezbijeđeno tržište posredstvom „Ikee“, a dosadašnja iskustva su ohrabrujuća.

– Svake godine, počev od 2004, kada je firma „Daccomet“ kupila većinu akcija „Standarda“, utvrdila ambiciozan ali realan koncept razvoja, naši poslovni parametri imaju uzlaznu putanju. Godišnje smo zabilježili porast proizvodnje u rasponu od 10 do 15 procenata. Prošle godine vrijednost proizvodnje dostigla je 24 miliona KM, a za ovu godinu računamo da će to biti 30 miliona KM – naglasio je Dacić.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Edin Dacić

Dodaje da je uprava preduzeća, čiji je član, tokom 20 godina investirala 11 miliona evra, a u posljednje 3 godine 3 miliona evra, primarno u savremene proizvodne linije.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Sada najavljuju i nova zapošljavanja. Osim približno 300 radnika, kaže Dacić, u „Standardu“ će do polovine ove godine otvoriti još stotinu radnih mjesta. On je i ovom prilikom apelovao na nezaposlene u regiji da se jave preduzeću i podnesu molbu za posao.

– Važno je takođe da mi radimo u skladu sa svim zakonima ove zemlje, da nikome ništa nismo dužni, da na vrijeme isplaćujemo radnicima plate, poslovnim partnerima robu i usluge, a opštini i državi poreze i ostale obaveze. Poslovnost, odgovornost i kvalitet su naši temeljni postulati – rekao je Edin Dacić novinarima, koje je nakon toga, zajedno sa saradnicima, proveo kroz pogone.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Za mašinama su radnici različitih generacija, ali je primjetan visok procenat mladih. Među njima su Dragana Demonjić iz Štrbaca i Radenko Aničić iz Potočara. Oni kažu da su veoma zadovoljni statusom i uslovima rada.

Aleksandra Repić, takođe među najmlađim radnicima, angažovana je na očuvanju životne sredine i standarda proizvodnje.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Aleksandra Repić

– Trećina zaposlenih u tvornici, što je veoma optimistično, čine mladi radnici. Svake godine se povećava njihov broj. To je siguran korak u budućnost koji nudi veliku perspektivu za naš kolektiv i za radnike, za njihove porodice – smatra Aleksandra.

Dodaje da uprava preduzeća organizuje učenje stranih jezika, što je još jedan važan faktor napretka i uključivanja u evropske i svjetske tokove proizvodnje

Dragoljub Todorić, v.d. generalni direktor, prošao je sve faze u „Standardu“, jer je ovdje zaposlen od 1970. godine. Veoma je optimističan.

– Rast ovogodišnje proizvodnje od 30 odsto za nas je veliki izazov, kao i stalno proširenje proizvodne palete. Sada su hit na svjetskom tržištu kafe stolići koje mi proizvodimo. To je nastavak kontinuiteta poslovnih uspjeha i politike kolektiva koji je, u to sam sasvim siguran, istinski uzor u našoj sredini – smatra Todorić.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Dragoljub Todorić

On je uvjeren da je privatizacija ovdje, za razliku od mnogih sredina, donijela veliku i pozitivnu promjenu, prvenstveno modernizacijom, višestrukim povećanjem proizvodnje, dobrim uslovima rada i prodaje, te stalnim zapošljavanjem.

Kontakt za posao

Svi zainteresovani za zaposlenje u „Standardu“ više informacija mogu dobiti putem kontakt telefona: 051/663-752 i mejl adrese: [email protected].

Auto za nagradu najboljem radniku

Da bi motivisali radnike, u „Standardu“ su odlučili da najboljeg, po posebnim parametrima, nagrade putničkim automobilom.

Ove sedmice novo vozilo je kupljeno i izloženo u fabričkom krugu. Na kraju godine, na svečanosti kada budu sumirali rezultate poslovne godine, biće uručeni ključevi.

A.E.

srpskainfo.com

PODIJELI