Povodom Dana opštine Prnjavor-Predstava “E moj vaspitaču”- Centar za kulturu Prnjavor

0
713

U Sklopu obilježavanja Dana opštine Prnjavor, u petak, 13. marta sa početkom od 11:30 časova biće odigrana pozorišna predstava “E moj vaspitaču” DIS Pozorišta mladih Banjaluka. Mjesto održavanja je Centar za kulturu, Ulaz je besplatan.

Centar modernih znanja realizuje projekat “Ipak smo mi samo djeca” koji se bavi prevencijom maloljetničkog prestupništva i vršnjačkog nasilja, u 7 gradova: Gradiška, Srbac, Kneževo, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor i Banja Luka. U cilju upoznavanja djece sa svim negativnim posljedicama maloljetničkog prestupništva, u navedenim gradovima će biti organizovana:

-Predstava “E moj vaspitaču“ koju izvode glumci DIS pozorišta iz Banja Luke, a koja je nastala na osnovu istinitih priča maloljetnih prestupnika iz VPD Banja Luka.

-Nakon predstave će biti organizovan razgovor sa bivšim maloljetnim delinkventom o greškama koje je napravio u životu i posljedicama takvog ponašanja, uz moderatora dipl.soc.radnika Bojana Trgića, a u kojem se moći da učestvuju u svi gledaoci predstave

-Izložba novinarskih tekstova o vršnjačkom nasilju i devijantnom ponašanju, koja će biti predstavljena u istim prostorima gdje će se odigravati predstave.

Predstavu izvode glumci DIS pozorišta, u režiji Novice Bogdanovića, po ideji prof.dr. Nebojše Macanovića. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Reselience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

PODIJELI