Načelnici 11 opština sjevernog dijela RS sastali se u Prnjavoru

0
641

U Prnjavoru je danas održan sastanak načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša i gradonačelnika i načelnika okolnih opština (Banjaluka,Doboj, Brod, Derventa, Laktaši, Srbac, Stanari, Čelinac, Modriča, i Teslić).

Sastanak je održan na temu „Pandemija Korona virusa“ i sprovođenje mjera predostrožnosti.

Okupljanje vodećih rukovodilaca 11 opština uslijedilo je nakon što je grad Banja Luka juče uveo dodatne mjere predostrožnosti poput uvođenja ograničenja radnog vremena.
Ulogu domaćina imao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš koji je naglasio da razloga za paniku nema, ali ima za preventivne mjere i odgovornost.

-Zahvalan sam načelnicima i gradonačelnicima što su se odazvali sastanku i što smo razgovarali na temu vezanih za Korona virus. Usaglasili smo se da je situacija na području  svih opština, čiji su predstavnici danas ovdje , pod kontrolom i da nema razloga za paniku. Prije svega smo se sastali da dogovorimo zajedničke preventivne mjere, po uzoru na mjere koje je preuzeo grad Banja Luka. Pokrećemo inicijativu da se što hitnije održi sjednica Predstavništva saveza opština i gradova kako bi oni mogli da donesu određene zaključke i inicijative prema višim nivoima vlasti. U ovom trenutku je manji problem kretanje stanoviništva u okviru jedne lokalne zajednice i između lokolnih zajednica, koliko je kretanje stanovništva van granica Republike Srpske i BiH i potrebno je da se preduzmu određene mjere, naglasio je Tomaš.

Cilje je smanjiti oboljevanje stanovništva, saglasili su se gradonačelnici i načelnici i apelovali su na stanovništvo da se što manje kreću.

U toku je zasjedanje Štaba za vandredne situacije opštine Prnjavor, uskoro opširnije na našem portalu i u programu Radio Prnjavora.

/prnjavorlive.info/

 

PODIJELI