Abrini priznao da je briselski terorista sa šeširom

0
882

Kancelarija federalnog tužioca u Briselu potvrdila je da je belgijanac Mohamed Abrini, koji je uhapšen u okviru istrage o terorističkim napadima u belgijskoj prestonici, treći muškarac sa briselskog aerodroma.

Zvaničnici su juče objavili da su uhapsili pet osoba, uključujući Abrinija, kojeg je policija tražila zbog sumnje za povezanost sa terorističkim napadima u Parizu u novembru prošle godine, podsjeća AP.

Abrini je priznao je da je bio “na mjestu zločina”, saopštilo je tužilaštvo.

Belgijski zvaničnici tragali su za “muškarcem sa šesirom” od kada je snimljen pored dvojice bombaša neposredno prije napada na briselski aerodrom, u kojem je poginulo 16 osoba.

Belgijsko federalno tužilaštvo objavilo je juče nove fotografije trećeg osumnjičenog za napad na aerodromu, poznatog kao “muškarac sa šeširom” i uputilo javni poziv građanima da se jave ukoliko nađu njegovu jaknu ili su ga možda vidjeli na ulici.

Istražitelji su do fotografija došli na osnovu video-snimaka koje su na dan napada zabilježile nadzorne kamere na ulicama Brisela, uz pomoć kojih su i rekonstruisali putanju kojom je on išao kroz belgijsku prijestonicu odmah poslije eksplozija, prenosi francuski list “Parizjen”.

Nakon što su bombe eksplodirale na aerodromu Zaventem u 7.58 sati 22. marta, osumnjičeni je preko parkinga izašao iz aerodromske zgrade i potom pješice išao kroz opštinu Zaventem, gdje se usput otarasio svoje jakne, a posljednji put je viđen u 9.50 sati.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here