Airsoft sve poplarniji u Prnjavoru (Foto), (Video)

0
519

Za airsoft bi se moglo reći da je svjetski hit u usponu. Potekao je iz Azije, a potom se proširo po svijetu, privlačeći veliku pažnju i interesovanje. Radi se o vojno-simulacijskom sportu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike.

Od novembra i Prnjavor je postao bogatiji za novi airosoft kluba, koji nosi naziv “Gvozdeni puk”. Ovaj klub trenutno broji 15 članova, a očekuje se i njegovo dodatno omasovaljavnje.

“U dosta gradova Srpske postoje airosoft klubovi, pa smo jedan takav polovinom novembra i mi osnovali. Radi se o adrenalinskom sportu, koji postaje sve popularniji u svijetu”, rekao je Vladimir Budak predsjednik ovog kluba.

Nedavno osonovani “Gvozdeni puk” još uvijek nema prostor za treniranje, ali je u stalnom kontaktu sa drugim klubovima koji to imaju.

“Kada je u pitanju prostor za vježbanje, trenutno koristimo imanje jednog dobrog čovjeka iz Popovića, ali ćemo nastojati da se u skorijoj budućnosti i to pitanje riješi. Uz vježbu na pomenutom imanju, u kontaktu smo i sa drugim klubovima sa kjima imamo dobre odnose, a koji imaju svoje terene, tako da prosotra za vježbu ne manjka”, istako je Budak.

Druženje uz simuliranje određenih situacija, besprijekorno razrađen scenario igre, rekracija, podsticanje na nova prijateljstva, samo su neki od faktora koji krase airsoft.

Prnjavor.info

Fb Airsoft klub “Gvozdeni puk”

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here