Akcija povodom obilježavanja Dana borbe protiv moždanog udara

0
382
U Zavodu “Dr Miroslav Zotović” danas će, povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara, biti organizovana zajednička akcija pacijenta i radnika Zavoda pod nazivom “Pokreni se i udalji od moždanog udara”.

Organizator ove akcije je Neurološko odjeljenje na kojem se sprovodi rehabilitacija pacijenata nakon moždanog udara, a cilj akcije je podizanja svijesti o moždanom udaru kroz edukaciju o rizicima za nastanak, te o značaju fizičke aktivnosti u prevenciji i pravovremenog prepoznavanja simptoma.

Programom akcije u parku ispred Zavoda predviđena je šetnja i kolektivno-grupne terapijske vježbe pacijenta na otvorenom, saopšteno je iz Zavoda.

– Za ovu aktivnost simbolično je izabran park ispred Zavoda jer je našim pacijentima koji se oporavljaju od moždanog udara samostalan izlazak u park često prvi cilj u rehabilitacionom procesu – navedeno je u saopštenju.

Za 12.00 časova ispred lokacije “Trapisti” zakazana je promotivna šetnja radnika Zavoda kroz prirodu kojom žele vlastitim primjerom skrenuti pažnju na važnost kretanja u prevenciji moždanog udara, navedeno je u saopštenju.

Svjetski dan moždanog udara obilježava se 29. oktobra, a ovaj datum ustanovila je Svjetska organizacija za moždani udar 2006. godine sa ciljem da se podigne svijest o njegovoj prevenciji, liječenju i podršci oboljelima.

PODIJELI