Akcija »Ruben«: Pretresi na 32 lokacije, privedeno više osoba

0
819

Pretresi u okviru policijske akcije kodnog naziva “Ruben”, u kojoj je uhapšeno više bezbjednosno interesantnih lica, provode se na 32 lokacije u Republici Srpskoj, rečeno je Srni u MUP-u RS.

Tokom pretresa oduzete su znatne količine oružja, municije, pancira i propagnadnog materijala koji služi za vrbovanje građana BiH za odlazak na strana ratišta.

Akcija se provodi na osnovu informacija da se na pomenutim lokacijama nalaze naoružana lica koja se dovode u vezu sa islamskim radikalnim pokretima, da su neka od njih bila ili se pripremaju za odlazak u Siriju, te da vrbuju građane za odlazak na strana ratišta.

Akciju, pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, provode pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma u saradnji sa pripadnicima Specijalne jedinice Policije Republike Srpske i Jedinice za podršku Kriminalističke policije.

Portparol MUP-a Milan Salamadija najavio je da će više informacija povodom ove akcije biti saopšteno danas u 13.15 časova ispred male zgrade Administrativnog centra Vlade Srpske.   /Nezavisne novine/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here