Akcija uređenja centra Štrbaca i školskog dvorišta

0
1839

Na inicijativu nekoliko mještana u Štrpcima, zaseok Glogovac, organizovana je akcija uređenja centra sela. Zajedničkim snagama predstavnika firme “MI TRIVAS”,  načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša, te firmi “DIS EUROSTANDARD” , “SVADBENI SALON LUG”,  preduzeća “AKTROS” i preduzeća MG MIND, asfaltiran je put prema područnoj školi “Branko Ćopić”, uređen je plato ispred škole, asfaltirano je odbojkaško igralište, a pristupilo se i uređenju parka oko Spomen doma i spomen obilježja koja se nalaze u blizini.

Mještani Štrbaca nisu krili zadovoljstvo obavljenim poslom, a i mlade snage pomenutih firmi, takođe nekadašnji učenici škole, poručili su da im je čast što su dali svoj doprinos ljepšem izgledu sela. Ivana Vasić – Leburić, predstavnik firme “MI TRIVAS” ovom prilikom je podsjetlla da su objekat škole i pristupni put renovirani u ranijem periodu, ali da je zub vremena učinio svoje.

“Moj otac, Nemanja Vasić, jedan je od učesnika ove akcije, a mislim da će se uređenom školskom dvorištu najviše obradovati učenici škole, koju sam i ja pohađala” kazala je Vasić -Leburić.

Kćerka vlasnika firme “DIS EUROSTANDARD” Ines Dujaković, rijedak je primjer da se mladi ljudi iz inostranstva vraćaju u svoj rodni kraj i nastavljaju stopama njihovih roditelja, koji su već uspješni privrednici naše opštine.

“Moj otac je ovdje išao u školu, i vratio se iz Austrije i ovdje otvorio firmu. Sad sam se i ja vratila ovdje i želim da prenesem svoje znanje koja sam stekla u inostranstvu. Drago mi je da je i naša firma učestvovala u ovom projektu uređenja našeg sela” poručila je Dujaković.

Primjer mladog čovjeka koji se vratio iz inostranstva u Štrpce i koji predstavlja perspektivnog mještanina ovog sela je i Jasmin Tomaš, predstavnik “Svadbenog salona Lug”.

“Moj otac je takođe učestvovao u uređenju ovog dijela sela, jer on oduvijek ima veliku ljubav prema svom rodnom kraju i uvijek je spreman pomoći. Ja sam se iz Austrije vratio početkom ove godine, a nadam se da ću uspjeti u svojim poslovnim planovima ovdje na našim prostorima” dodao je Tomaš.

Ideja je, prema riječima Nemanje Vasića, jednog od inicijatora sređivanja školskog dvorišta i užeg centra Štrbaca, nastala na neformalnom druženju na rijeci Ukrini, a sve je sprovedeno u djelo u roku od desetak dana. Ovo nije jedina akcija u Štrpcima ove godine, jer je nedavno uređeno i kupalište kod Kajinović mlina, a u planu su još neki projekti u narednom periodu. /prnjavorlive.info/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here