Akcija “Zajam”: ”Nezavisne” otkrivaju imena osumnjičenih

0
197

Međunarodnom akcijom “Zajam”, koju pripadnici MUP-a Srpske izvode u saradnji s kolegama iz Hrvatske i Slovenije, obuhvaćeno je više lica za koja se sumnja da su iz slovenačkih firmi omogućili izvlačenje više miliona evra, potvrdili su izvori “Nezavisnih novina”.

Kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju, akcijom su obuhvaćeni Dijana Đuđić, Zoran Stakić, Lidija Zrnić, Jelena Sladojević, Edin Vehsbović, Bojan Sava Ivić, Tanja Subotić Došen, Žana Braunović i firma “Moj pravnik”.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, cilj akcije je dokumentovanje krivičnih djela koja se odnose na privredni kriminalitet.

“Na osnovu naredbi osnovnih sudova Banjaluka i Prijedor vrše se pretresi na osam lokacija na području Banjaluke i dvije lokacije na području Prijedora”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Kako dodaju, pretresi lokacija vrše se kod D.Đ., Z.S., L.Z., J.S., E.V., B.S., T.S.D., Ž.B. i jednog preduzeća u Banjaluci.

“Ta lica se sumnjiče da su krivična djela izvršila na području Slovenije, tako što su preko svojih žiro-računa otvorenih u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji, kao i preko računa njihovih preduzeća, omogućili izvlačenje novca iz više preduzeća iz Slovenije u iznosu od više miliona evra”, naveli su iz MUP-a Srpske.

/Nezavisne/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here