Alenu Islamoviću propao koncert u Kanadi, ne daju mu vizu

0
348
Alen Islamović trebao je u petak nastupiti na koncertu Bijelog dugmeta u Vankuveru, ali u Kanadu nije ni otputovao, pa tako neće pjevati ni večeras u Torontu.

Razlog je, kako je Alen kazao obožavaocima na Facebooku, jer nije dobio vizu za Kanadu.

“Danas je svijet skrojen od laži gdje svaka nada nema smisla gdje se jedni smatraju važni a drugi nevažni gdje jedni mogu imati sve a drugi ništa, gdje se čak i prava na život smatraju ništavnim. Ovo je stvarnost u koju upadamo i mi umjetnici i gdje nam podmeću labirinte, prepreke i zasjede. Još jednom izražavam duboko žaljenje svima koji su srcem došli na te koncerte”, napisao je Islamović pored snimka, te reako kako se do zadnjeg trena nadao da će viza stići barem do nedjelje, kako bi nastupio u Torontu.

Ali ni od toga nema ništa.

“Danas živimo u svijetu u kojem je nekima omogućeno da tako lako putuju i obavljaju svoje poslove, a nekima se otežava i brani”,  rekao je vidno razočaran pjevač.

Inače, koncert u Vankuveru posjetilo je oko 1000 ljudi, koji su bili razočarani, a o tome su pisali na Facebook stranici koncerta.

“Koncert ste trebali nazvati Goran Bregovič i trubači. Sramota, da sam htjela slušati trube, ne bih išla na rock koncert”, napisala je jedna obožavatljeka.

PODIJELI