Ambasador Mile Vasić organizovao 2. Poslovni forum

0
677

Ambasador BiH u Rumuniji, dr Mile Vasić je u saradnji sa predsjednikom Privredne komore regije Prahova, Aurelianom Goguleskuom (Aurelian Gogulescu) i uz podršku gospodina Mariusa Marineskua (Marius Marinescu), vlasnika Ziarul Ploiestii-a, organizovao Drugi poslovni forum u Rumuniji.

Forum koji je bio investicijskog karaktera imao je za cilj okupiti isključivo rumunske firme i klasteri iz okruga Prahova zainteresovane za ulaganje u BiH. Prezentaciju bh. potencijala održala je predstavnica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, Tanja Bojović-Simić. Dogovorena je posjeta veće grupe investitora Bosni i Hercegovini u martu mjesecu slijedeće godine kao i konkretnija investicijska aktivnost.

Sastanak u ministarstvu turizma Rumunije

Ambasador BiH u Rumuniji dr Mile Vasić sastao se sa državnim sekretarom u Ministarstvu turizma Kristinom Tarteacom (Cristina Ionela Tărteață) vezano za predstojeći ’’Samit o turizmu u okviru platforme 16+1’’. Pored Samita riječi je bilo i o zajedničkim aktivnostima po pitanju promocije turizma kako u BiH i Rumuniji tako i prema trećim tržištima.

vasic.info/prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here