AMC- “Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!“

0
1816

 

АМС РС, и ауто мото друштава, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, проводе превентивну активност (кампању) под називом Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!

Превентивна активност проводиће се у периоду од 22. јуна до 10. јула 2015. године.

У току 2014. године у саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске смртно је страдало 13 возача мотоцикла и мопеда, а 63 је задобило тешке тјелесне повреде, док је у 2013. години смртно страдало 14 возача мотоцикла и мопеда, а 44 је задобило тешке тјелесне повреде. Поред возача мотоцикла и мопеда, у саобраћајним незгодама често страдају и путници који се превозе са њима, на мотоциклу или мопеду.

Циљ провођења кампање Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!јесте повећање безбједности возача мотоцикла и мопеда у саобраћају, односно смањење броја погинулих и тешко повријеђених мотоциклиста и мопедиста, као и лица која се превозе са њима, у саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске. У току трајања кампање возачи мотоцикла и мопеда подсјећаће се на значај употребе заштитних кацига и друге заштитне опреме, поштивања саобраћајних прописа, као и најчешће грешке које могу довести до ризичних ситуација и саобраћајних незгода.

Такође, у току трајања кампање и возачима осталих моторних возила скренуће се пажња на потребу повећане опрезности према овим категоријама учесника у саобраћају

Порука кампањеРетро је ин! Вози напријед, погледај назад! првенствено је усмјерена ка возачима (мотоциклистима, мопедистима возачима осталих моторних возила). Средство преношење поруке, као и у претходним кампањама су писани материјали (леци, плакати, текстови у писаним медијима), аудио порука (радио џингл), аудио-визуелне порука (видео спот), интернат портали од субјеката безбједности саобраћаја, и др.

Како би се порука пренијела до циљне групе потребно је да АМД изврше подјелу летака возачима мотоцикла и мопеда, као и возачима других моторних возила, те да изврше постављање плаката на мјестима погодним за плакатирање.

Представници ауто мото друштава могу учествовати у електронским и писаним средствима информисања која ће пропратити кампању. АМС РС ће прослиједити радио џингл АМД путем e-mail, како би имали могућност да га прослиједе радио станицама у случају да договоре његово бесплатно емитовање. У случају договора бесплатног емитовања на телевизијским станицама, а на захтјев од АМД, прослиједићемо и видео спот.

АМС РС путем поште доставиће до АМД летке и плакате.

PODIJELI