Amel Ćurić predstavlja spot za novu pjesmu “Niko”

0
685

Bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić objavio je videospot za novu pjesmu “Niko”. Ćurić je mjesecima predano radio na novoj pjesmi i spotu, koju je najavio nesvakidašnjom kampanjom na društvenim mrežama. Pjesmu “Niko” za Amela je napisao Armin Šaković, a muziku su radili zajedno Amil Lojo i Šaković.

“Mislim da su ovakva vrhunska pjesma i kvalitetan tim dobitna kombinacija kada je riječ o ovom projektu. Videospot je radio Dario Radusin iz Zagreba, tekst Armin Šaković, dok su muziku za pjesmu zajedno radili Amil Lojo i Šaković. Pjesma ‘Niko’ već je izazvala reakcije ljudi, i prije premijere, zbog zanimljive kampanje koju je osmislio moj tim SalesForce, kojem se zahvaljujem na podršci. Veliko hvala i kolegama koje su podržale kampanju i na društvenim mrežama snimile kratki video govoreći samo ‘Amel Ćurić, niko’, izjavio je Amel.

Javnost se danima pitala koji je povod ovakvih mnogobrojnih objava, a Amel otkriva da su ga često pitali i da li je u svađi sa nekima od kolega ili je neka šala u pitanju.

Naime, Amelove kolege i prijatelji iz javnog života objavljivali su storije na Instagramu u kojima govore “Amel Ćurić, niko”, bez ikakvog objašnjena ili najave o čemu se tačno radi.

Kampanju i novu pjesmu podržali su naši poznati sportisti Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Damir Džumhur, Amel Tuka, Asmir Begović i Emir Spahić, ali i druge poznate ličnosti kao što su Aleksandar Radojičić, Mirza Selimović, Džejla Ramović, Ilma Karahmet, Ana Bavrka, Nives Celzijus, Matko Knešaurek i mnogi drugi.

“Glavnu ulogu u spotu igra manekenka Aleksandra Stojaković, koja je mnogima vjerovatno poznata iz reklama sa velikim zvijezdama, među kojima je i fudbaler Ronaldinjo. Spot je sniman na više lokacija u Hrvatskoj i BiH, a zahvalio bih se i našim momcima iz HudHudPro koji su pomogli u snimanju nekoliko scena”, dodao je Ćurić.

Kolege iz muzičkog svijeta koje su već čule pjesmu “Niko”, kažu da je ovo jedna od Amelovih najboljih pjesama da sada.

(klix)

PODIJELI