Američkim medijima ruski hakeri i dalje glavna tema, strahuju da im ne ugase struju

0
403
?????????????????????????????????????????????????????????

Američka javnost i mediji i dalje strahuju od ruskih hakera, a kompanija “Dargos”, koja se bavi pitanjima informacione bezbjednosti, sada tvrdi da Rusi mogu da ugase struju u američkim gradovima.

Prema riječima stručnjaka iz ove forme, virus neprimjetno prodire u kompjuterski sistem, a zatim se aktivira odjednom na nekoliko mjesta.

Rezultat je nestanak struje u trajanju od nekoliko časova do nekoliko dana.

Ranije su hakeri na isti način napali električnu mrežu Ukrajine, tvrdi list “Vašington post”, pozivajući se, takođe, na “Dragos”.

Modifikovani program “Krašoverrajd” moći će da prekine dovod električne energije u američke gradove, navode iz ove kompanije.

Ruski hakeri svakodnevna su tema američkih medija, čak i nakon priznanja bivšeg šefa FBI-ja Džejmsa Komija da nisu uticali ni na jedan glas na američkim predsjedničkim izborima.

Zvanična Moskva je u više navrata negirala bilo kakvo učešće Rusije u hakerskim napadima i pozvala SAD da pruže bar jedan neposredni dokaz za te tvrdnje.

Istovremeno, u Moskvi ističu da su mnoge ruske institucije žrtve hakerskih napada, ali da niko za to ne optužuje zvanični Vašington.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here