Andrea Bočeli nastupio u Toskani bez publike

0
319

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli održao je sinoć još jedan koncert bez publike pod sloganom “Čekajući Misteriju ljepote 2021” u amfiteatru “Teatro del silencio”, koji je izgrađen na njegovu inicijativu u rodnom gradnu Lajatiko.

U bajkovitom ambijentu Toskane Bočeli je otvorio mini koncert sa sa Šubertovom dobro poznatom pjesmom za sopran i klavir “Ave Maria”.

Nakon toga slavnom tenoru su se priključili pijanista Karlo Bernini, sopran Alešandra Marianeli i umjetnica Britani O”Konor koja je koreografskom pratnjom zaokružila cijeli događaj.

Bočeli je zajedno sa Marianeli otpjevao ariu iz Pučinijeve opere Boemi, a potom sam izveo po jednu pjesmu italijanskih kompozitora Čeazara Andrea Biksija i Ernesta Di Curtisa.

Za kraj ovog dvadesetominutnog prvorazrednog umjetničkog događaja Bočeli je pjevao italijansku himnu.

Ispred vodećeg tenora današnjice za vrijeme nastupa u polju su bile rasporađene zastave različitih zemalja svijeta kao simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izliječenje oboljelih od kovid 19.

Slavni tenor je izveo 12. aprila Uskršnji koncert iz prazne milanske katedrale Duomo koji je preko Јutjub kanala vidjelo oko 24 miliona ljudi.

/Tanjug/RTRS/

PODIJELI