Asfaltiranje dvorišta Spomen hrama na Vučijaku

0
2554

Kod Spomen hrama Svetom mučeniku knezu Lazaru na Vučijaku, danas se asfaltira dvorište crkve u površini od oko 700 kvadratnih metara.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da je prošle godine obećao da će porta hrama biti asfaltirana i da se to i dogodilo uoči Vidovdana. “Ovo se radi u počast naših poginulih junaka i zato se ovaj posao realizuje i u ova krizna vremena, jer spomenike i hramove koji su njima posvećeni moramo obnavljati i čuvati kao i uspomenu na ljude koji su za stvaranje RS dali svoje živote”, rekao je Gatarić.

20140626_140126Sveštenik Sreten Radišković, paroh kremanski je izražavajući zahvalnost načelniku Gatariću poručio da je srećan što se obećanje od prošlogodišnjeg Vidovdana ispunilo. “Opština je zajedno sa narodom podigla ovaj hram i mi smo svi zajedno dužni da ga održavamo i uređujemo, jer je ovo veoma važan vjerski objekat u opštini prnjavor i sve što radimo je praktično naša obaveza prema ljudima u čiji je pomen ova crkva i podignuta”, kaže paroh Radišković. On je posebnu zahvalnost iskazao prema parohijanu Radojici Kusiću koji je odradio pripremu za asfaltiranje prostora kod Spomen hrama na Vučijaku. /R.P./

 

PODIJELI