ATV: Drago Kalabić se vraća u poslaničke klupe – ko još dobija poslanički mandat?

0
2064

Ko se uželio Drage Kalabića u skupštinskim klupama može da odahne, jer se vraća na velika vrata i to zbog rezultata lokalnih izbora.

Darko Tomaš, njegov ljuti protivnik u stranci, postao je načelnik Prnjavora, a Kalabić iz Prnjavora putuje za Banjaluku. Nakon što se dvije godine kiselio ispod crte Kalabić se vraća, treći put i u trećem dresu ovaj put umjesto Zorana Adžića koji je izabran na mjesto načelnika opštine Gradiška.

Poslije Adžića na SNSD-oj listi je Zora Vidović koja gotovo sigurno ostaje na čelu Poreske Uprave tako da je Dragi Kalabiću nova dvogodišnja skupštinska avantura, poprilično sigurna. Umjesto Milana Kovača koji sjeda u načelničku fotelju u Šipovu – u Narodnu skupštinu ulazi i prvi čovjek SNSD-a u Čelincu Vlado Gligorić.

“Nakon šest godina i Čelinac će ponovo dobiti priliku da ima narodnog poslanika u NS iz reda SNSD-a. Ja se ovom prilikom zahvaljujem svim građanima u izbornoj jedinici tri a posebno svojim Čelinčanima koji su mi na prošlim opštim izborima dali ogromnu podršku”, kaže Vlado Gligorić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Čelinac.

U Banjaluci zanimljive rotacije i kombinatorike. Umjesto Igora Radojičića u Narodnu skupštinu ulazi Zorica Kuzmanović Vidović, inače direktorka javne ustanove Centar “Zaštiti me”. Srđan Amidžić, kao nosilac liste, najvjerovatnije vraća tek osvojeni mandat odbornika, jer se spekuliše da ga u gradu Banjaluci čeka mjesto načelnika za finansije – pa je sigurno isplativija varijanta da ostane u Narodnoj skupštini.

Zato u Rogatici ne planiraju da odustanu od poslaničke plate. Pošto je SNSD-ov Milorad Jagodić izabran za prvog čovjeka opštine – na njegovo mjesto u skupštinskim klupama uskače Danijela Mrda, koja je u izbornoj jedinici osam bila treća. Za vijest je čula u osnovnoj školi “Sveti Sava” iz Istočnog Sarajeva gdje obavlja funkciju direktora.

“Imperativ je zaista biti narodni poslanik s naše regije ali svakako jedna velika obaveza prema građanima koji su pokazali i zaista podržavaju politiku SNSD-a a ja ću kao narodni poslanik svakako raditi u interesu građana naše izborne jedinice i svakako provoditi politike SNSD-a u narednom periodu”, navodi Danijela Mrda, direktor OŠ “Sveti Sava” Istočno Sarajevo.

SDS-ov katastrofalan izborni rezultat osjeća se i u ovom segmentu tako da će u skupštini imati samo jednu rotaciju. Novi načelnik Istočne Ilidže je narodni poslanik Marinko Božović. Pošto je sljedeći na listi Novak Motika koji je već u skupštinskim klupama u Parlament se vraća bivša potpredsjednica Skupštine, SDS-ova Snježana Božić.

“Poslije podnošenja moje ostavke odnosno objavljivanja konačnih rezultata CIK-a u NSRS iz izborne jedinice osam će doći poslanik sa Sokoca Snježana Božić koja je ranije obavljala funkciju potpredsjednika, bila prije toga poslanik i ministar u Vladi RS”, rekao je Marinko Božović, novoizabrani načelnik opštine Istočna Ilidža (SDS).

Ako ništa, u vrijeme dok Centralna izborna komisija prebrojava posljednje glasove, u SDS-u se uzdaju u Zlatka Maksimovića, koji je izašao iz SDS-a, pa ako u foto finišu kojim slučajem pobjedi Miću Mićića dobiće još jednog poslanika u Narodnoj skupštini, a to bi bio Božidar Vasić iz Ugljevika.

atvbl.com

PODIJELI