ATV IZ PRNJAVORA: Građani koji su uložili u Povelič – ostvariće beneficije u Vodovodu

0
1811

Dobro se dobrim vraća. Ovaj put, to će osjetiti stanovništvo šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor. Skoro dvije hiljade domaćinstava, koja su sa 2,5 miliona maraka učestvovala u izgradnji vodovoda Povelič, dobiće zasluženu povrat.

vlcsnap-2016-08-25-20h42m46s17

“Kada se nađe model, svi oni koji su uložili svoja sredstva, a to je negdje oko 1200 maraka će imati mogućnosti da ili kroz akcionarstvo ili kroz privatno preduzetništvo ili na neki treći način, omogući da sama roba, tačnije voda bude jeftinija ili ako to bude akcinarstvo, da oni budu suvlasnici čitavog projekta”, rekao je načelnik Opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

Među njima su i Nebojša Todić i Velibor Nikolić. Kažu, nije važno na koji način će im se sredstva vratiti, važno je da drugi, ovaj put, na njihov račun neće trljati ruke.

“Jedno je tačno. 1200 maraka, možemo da se radujemo, da će ostati ulaganje nama. Obiman posao, ali ono što je bitno jeste da se privodi projekat kraju i na zadovoljstvo svih nas koji smo učestvovali u njemu”, rekao je Nebojša Todić iz MZ Ilova.

“Korisnik sam ovog vodovoda i drago mi je što je ovaj naš odbor osmislio tu inicijativu. Koji god to bio oblik, bili akcionari, da li kroz vodu ili bilo koji drugi vid”, rekao je Velibor Nikolić.

Projekat Povelič u izvornom smislu je završen. Ostalo je još da se postavi 100 priključaka. U toku je izrada strategije vodosnabdijevanja čitave opštine Prnjavor. Kada se i to završi, na pitku vodu niko više neće čekati.

atvbl.com

PODIJELI