ATV SAZNAJE: LEBURIĆ KOMERC Prnjavor – milionska tužba protiv Vlade Srpske

0
1681

Afera “Pekabesko” definitivno dobija sudski epilog. Kako ATV saznaje “Leburić komerc”, kao ovlašćeni uvoznik Pekabeskovih proizvoda, tužiće Ministarstvo poljoprivrede zbog nanesene, po nekim procjenama, milionske štete.

Tužbu podnose za izgubljenu dobit zbog vladine Naredbe o zabrani prometa njihovih proizvoda u decembru 2014. godine. Iz prnjavorskog preduzeća potvrdili su nam da čekaju izvještaj sudskog vještaka. Čim dobiju procjenu, kažu, obratiće se nadležnom sudu.

“Da, ostajemo pri namjeri da tužimo Ministarstvo. Vještaci još rade. Krajem mjeseca očekujemo da imamo konkretne izvještaje, kad ćemo i podnijeti tužbeni zahtjev”, naveo je Milan Leburić, “Leburić komerc” Prnjavor.

Prije više od dvije godine, Republička inspekcija za hranu zabranila je uvoz i naredila vraćanje pošiljki “Gold – pileći file vakum” nazad u Makedoniju. Otkriveno je da se u kilogramu tog proizvoda nalazi sedam, od dozvoljenih pet grama fosfata.

Ministarstvo poljoprivrede ubrzo je donijelo naredbu o zabrani prometa Pekabeskovih proizvoda u Srpskoj koja je bila na snazi dvije sedmice. U “Leburić komercu” ranije su tvrdili da su zbog zabrane prometa morali da bace 25 tona proizvoda kojima je istekao rok trajanja.

Podršku i dalje imaju od udruženih proizvođača mesa.

Stojim i sad iza toga što sam i danas rekao, da je to bilo nerealno i da nije trebalo tako raditi i šta je bila pozadina i glavni cilj svega toga ja stvarno ne znam. Mislim da je velika greška napravljena prema njima”, navodi
Nemanja Vasić, član Udruženja mesara i mesoprerađivača RS.

U ministarstvu bez riječi na najavu tužbe. Ranije su tvrdili da su samo radili svoj posao brineći se za zdravlje ljudi. U čitav slučaj umiješala se i krim policija. Početkom prošle godine podnijeli su izvještaj protiv pomoćnika ministra poljoprivrede Radmile Čojo i još nekoliko lica osumnjičenih za slučaj “Pekabesko” i tu je sve stalo. Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva ATV-u nisu odgovorili da li je donesena odluka o ovom slučaju.

atvbl.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here