Auto-reli Sutjeska 2017: Ljubomir Kalaba na postolju

0
1313

Na auto reliju dugom 825 kilometara, prnjavorski autmobilist Ljubomir Kalaba (na slici, desno) osvojio je prvo mjesto u trećoj kategoriji. Takmičeenje je održano na relaciji Banjaluka-Kozara-Tjentište.  

Tradicionalna julska manifestacija okupila je čak 101 vozača,razvrstanih u tri kategorije automobila ,a Kalaba je bio najuspješniji u trećoj klasi. Njegov klupski drug, takođe iz prnjavorskog Auto moto društva, Romko Zakaljuk imao je takođe dobro ostvarenje, jer je osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji.

-Već gotovo 30 godina vozim na sličnim takmičenjima, na kojima sam osvojio brojna priznanja i nagrade, a stigao sam i do dvije „Zlatne kacige“. Vožnja i ispiti spretnosti predstavljaju za mene veliko zadovoljstvo,pa još ne razmišljam o povlačenju iz autromobilizma, rekao je za naš portal prnjavorski šampion,  rodom iz sela Kalabe.

U prvoj I drugoj klasi pobijedili su takmičari iz Trebinja Vučko Bašić I Mišo Miljanić, a u generalnom plasmanu Ljubomir je bio na pobjedničkom postolju, odmah iza rivala iz Hercegovine.

Sa julskog takmičenja izostao je Ljubomirov sin Aleksandar, takođe uspješan reli vozač,jer je ovih dana boravio u inostranstvu.

prnjavorlive.info

PODIJELI