Automobil od 2,5 miliona evra dobio vlasnika u Zagrebu

0
910

Jedan od najskupljih i najređih superautomobila na svijetu, libanski Lykan Hypersport, odskora se vozi i hrvatskim putevima.

Lykan Hypersport koji je proizveden u samo sedam primjeraka, fotografisan je na ulicama hrvatskog glavnog grada. Osim što samom svojom pojavom privlači pažnju ljubitelja automobila, posebnu senzaciju izaziva to što nosi zagrebačke registarske oznake, prenosi B92.
Automobil proizvodi bliskoistočna kompanija W Motors. Unutrašnjost je presvučena kožom koja je prošivena zlatnim koncem, dok su u sistem LED osvetljenja ugrađeni dijamanti.

Lykan Hypersport dobija pogon od 3.7 litarskog centralno postavljenog šestocilindričnog motora sa dva turbo punjača. U stanju je da razvije 750 ks i maksimalni obrtni moment od 1.000 Nm, a prema tvrdnjama proizvođača, automobil iz mjesta do 100 km/h stiže za 2,8 s, dok njegova maksimalna brzina iznosi 395 km/h.

Kako saznaje portal 24sata.hr, automobil ima prenosne registarske tablice, koje pripadaju firmi Rimac Automobili, poznatoj po električnom superautomobilu Concept One.
Novinari su zato pitali vlasnika ove kompanije, Matu Rimca, da li Lykan Hypersport u njegovom vlasništvu.
“Ha, ha, nemam ja toliko novca da bih ga kupio. Nije moj. Ali da, Lykan se nalazi kod nas u firmi. Nažalost, o projektima i prototipovima na kojima radimo za druge kompanije ne smijem govoriti”, bio je zagonetan Rimac, koji nije rekao je li on vozio Lykan Hypersport.Nezavisne novine

PODIJELI