Autor djela “Kad jaganjci utihnu” Tomas Haris poslije 30 godina vraća se na scenu sa trilerom

0
334

Poslije pauze duge trinaest godina, čuveni autor Tomas Haris napisao je novi roman pod nazivom Kari Mora, priču o zlu, pohlepi i posljedicama mračne opsesije. Nakon trideset miliona prodatih primjeraka knjige “Kad jaganjci utihnu”, legendarni pisac koji je stvorio Hanibala Lektera vraća se sa novim napetim trilerom. Iako nova knjiga nema veze sa dosadašnjim serijalom o ozloglašenom Hanibalu Lekteru, autor je zadržao prepoznatljiv stil pisanja. Elementi zavisti, mračnih opsesija i borbe za opstanak prepliću se sa zlom, koje je utkano u svaku stranicu.

Glavna junakinja romana Kari Mora pobjegla je od revolucije u potrazi za novim početkom. U Majamiju, naizgled zaštićena, radi razne poslove da bi preživjela.

Sa druge strane, lijep, ali obilježen ratom, nemilosrdni ubica Hans-Peter Šnajder zarađuje za život tako što ostvaruje najsurovije i najmorbidnije fantazije bogatih i moćnih.

Predvodnik je grupe beskrupuloznih ljudi koji tragaju za blagom – dvadeset pet miliona dolara u zlatnim polugama leži skriveno ispod vile koja je nekada pripadala Pablu Eskobaru, kolumbijskom kralju droge.

Svojom neobičnom i zastrašujućom pojavom Hans-Peter u ljudima izaziva gađenje i strah, ali on ne mari za to. Jer kad prepoznaju čudovište u njemu, obično je već kasno. Sve dok ne izabere Kari Moru, ženu koja se ne plaši da pogleda demona pravo u oči.

Američki pisac Tomas Haris najpoznatiji je po romanima o Hanibalu Lekteru. Rođen je 1941. godine u Džeksonu, u Tenesiju. Diplomirao je engleski jezik, a kad se preselio u Njujork, postao je dopisnik agencije Asošijeted pres. Dobitnik je mnogih prestižnih nagrada i priznanja, a kuriozitet je da od 1976. godine nije dao nijedan intervju.

Harisov kolega, književnik Stiven King, izjavio je da ako je za druge književnike pisanje ponekad dosadan posao, za Harisa je to kao “pisanje na podu u agoniji frustracija”.

Haris je izjavio da je za njega “čin pisanja mučno iskustvo”. Živi u južnoj Floridi sa svojom dugogodišnjom pratiljom Pejs Barns, koja radi u izdavačkoj djelatnosti i koja je po temperamentu sasvim suprotna njemu.

/Agencije/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here