Avion sa medicinskom opremom iz Kine sletio u Banjaluku

0
229

Avion sa medicinskom opremom iz Kine sletio je na Međunarodni aerodorm “Banjaluka”.

Avion su dočekali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništgva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

“Stiglo je preko 55 tona robe i od ovog momenta Srpska ima dovoljno opreme za nekoliko mjeseci”, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Prema njegovim riječima, sve što je dopremljeno ide u centralno skladište, odakle će u skladu sa potrebama biti distribuisano u bolnice i domove zdravlja.

“Uputićemo opremu i u staračke domove i druge ustanove kojima je ona neophodna”, naglasio je Višković.

On je dodao da je Republika Srpska za svoj novac nabavila opremu na kineskom tržištu.

“Iako smo sve platili, ipak želim da zahvalim kineskom predsjedniku i njihovom ambasadoru u BiH zato što su omogućili da ova roba izađe iz Kine i dođe u Banjaluku. Do ovakve vrste robe svuda u svijetu je teško doći bez obzira na novac. Presrećan sam ne samo što smo obezbijedili novac, nego i što smo uspjeli da preko reda dođemo do ove opreme na kineskom tržištu”, rekao je Višković.

Iz Kine je stigao prvi kontigent zaštitne medicinske opreme, koju je Vlada Republike Srpske kupila za zdravstveni sistem Republike Srpske, s ciljem sprečavnja širenja virusa korona

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here