Banjalučani Vaskrs dočekali u Hramu Hrista Spasitelja

0
610

Tačno u ponoć, stotine vjernika dočekalo je dan Hristovog vaskrsenja u banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja. Vjernici ga proslavljaju po pravoslavnim običajima, a skromnim hrišćanskim vrijednostima uče i svoju djecu. Ujedinjeni u molitvi, uz plamen svijeća, kažu da vjera svoje utočište i vrhunac dostiže u Hramu.

“Ovo je dan kada se okrećemo sebi, da pomažemo drugima, okrećemo se svojoj porodici i red je da ga proslavimo na najbolji mogući način”.

“Ja stavrno svake godine, bar dok živim, 80 mi je, ali ne bih bila da ne dođem, dok god na nogama mogu biti”, kažali su vijernici.

Svetu arhijerejsku vaskršnju liturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem uz sasluženje sveštenstva banjalučke Eparhije. Svim vjernicima čestitao je najveći hrišćanski praznik uz želju da ga proslave u blagostanju i da uvijek imaju na umu da je Isus pobijedio svako zlo, grijeh i smrt.

“Draga braćo i sestre, svima vama i svim vjernicima naše Bogom čuvane eparhije banjalučke, srdačno čestitam praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo i sve pozdravljam radosnim pozdravom – pozdravom pobjede: Hristots Vaskrse”, rekao je episkop banjalučki Jefrem.

Vaskršnja poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja pročitana je nakon molitvenog dijela uz poruku da Vaskrs obraduje sve ljude dobre volje i vjere. Veliki broj vjernika pričestio se nakon višesedmičnog posta.

PODIJELI