Banjalučanin ponovo uhapšen: Poznati kavgadžija izbo tinejdžera

0
769

Situacija u lokalu bila je mirna, a onda sam odjednom u podrumu čuo vrisku i plač, priča za “Nezavisne” mladić koji se u subotu naveče oko 21 sat našao u kafiću “Life” u centru Banjaluke, gdje je nožem izboden sedamnaestogodišnji Banjalučanin.

Zbog sumnje da ga je izbo, uhapšen je njegov pet godina stariji sugrađanin Zvjezdan Barjaktarević, koji je policiji odranije poznat po nizu incidenata, uključujući i jedan skorašnji obračun.

“Začula se galama u podrumu objekta, a ja sam bio na prizemlju. Ubrzo potom u kafić je uletjela policija. Šta se dalje dešavalo, ne znam, pošto su policajci zatražili da se lokal isprazni. Vjerujte, ne znam ni zašto je došlo do sukoba. Čuo sam da taj maloljetnik koji je izboden ima više uboda”, kaže naš sagovornik.

Njegove riječi potvrđuju i u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS, odakle kažu da su sedamnaestogodišnjaka, nakon zbrinjavanja, pustili na kućno liječenje.

Tinejdžer im je dovezen u subotu u 21.30 sanitetom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka, nakon čega je primljen u Hitnu prijemnu hiruršku ambulantu, a zatim je do danas ujutru bio hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju.

“Zadobio je povrede lijeve strane grudnog koša, lijeve strane leđa i lijeve nadlaktice. Povrede su hirurški zbrinute i urađena je sva neophodna dijagnostika. Pacijent je u nedjelju pušten na kućno liječenje”, kažu za “Nezavisne” iz UKC RS.

Iz policije su kazali da je u toku ispitivanje osumnjičenog, te da će sve dalje mjere prema njemu biti preduzete po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Sinoćnja tuča, koja se odigrala u Ulici bana Milosavljevića, druga je u svega tri dana u kojima je, kako ga terete, Barjaktarević učestvovao.

Naime, on je, zajedno sa Banjalučaninom Draganom S. (26), uhapšen i 11. aprila oko 19.15 zbog učestvovanja u tuči.

Obračun su započeli u ugostiteljskom objektu u Ulici Patre, a zatim nastavili ispred objekta. Alko-testiranjem je tada utvrđeno da su obojica bila pijana.

Barjaktarević je hapšen i u maju prošle godine zbog sumnje da je s još jednim muškarcem učestvovao u krađi BMW-a vrijednog 15.000 KM.

Oni su, kako je tada objavljeno, prvo onesposobili pse ispred kuće u Ulici Jovana Sterije Popovića, a potom ukrali automobil i pobjegli, ali njihovo bjekstvo nije dugo potrajalo.*

nezavisne

PODIJELI