Banjalučanka koja taksira u Austriji pronašla i vratila novac jednom od šefova Microsofta

0
861

Gradonačelnik Salcburga dr. Hajnc Šaden javno je čestitao taksistkinji bosanskohercegovačkog porijekla, nakon što je vratila veću količinu novca koju je pronašala u svom taksiju.

Đuja Tešanović-Bećirević, rođena u Banjaluci, sredinom je juna pronašla i vratila oko 20.000 evra, koje je jedna mušterija zaboravila u njenom taksiju, a u prošli petak pronašla je i novčanik jednog od vodećih šefova kompanije Microsoft, o čemu je takođe obavijestila vlasnika. „Gradonačelnik je rekao da je moja gesta velika reklama za ljude iz moje zemlje, i velika reklama za grad“, rekla je za agenciju Patria Tešanović-Bećirević, koja kaže da je novac i u jedom i u drugom slučaju mogla zadržati za sebe, i da to niko ne bi nikada saznao, ali da to nije željela učiniti.

U Salcbrugu traje poznati festival kulture, kojeg posjećuju gosti iz cijelog svijeta. Među njima su i visokorangirani političari susjednih zemalja, kao i privrednici iz cijelog svijeta. „U gradu ima oko 1.000 taksista.

Kada sam javila u našu centralnu da sam pronašala novac i da ga želim vratiti, rekli su mi da je to velika reklama za našu firmu, i zbog toga su mi dali posebnu zahvalnicu i lijepi sat, kao znak zahvalnosti za postupak. Jako sam sretna zvog toga” kaže Tešanović-Bećirević, čije su iskustvo prenijeli brojni mediji iz Austrije. Tešanović-Bećirević u Austriji živi skoro tri decenije. Mnogo je aktivna. Član je Upravnog odbora u Radničkoj komori Salcburg, a ranije je bila angažirna i politički

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here